Fra 2020 er det forbud mot fyring med fossil olje, og flere husholdninger må tenke nytt når det kommer til oppvarmingen. Noen velger å bytte til en snillere olje, mens mange velger å tenke helt nytt når det kommer til fyring. Her får du noen gode grunner til å satse på vannbåren varme.

Bi2 SmartEnergifleksibelt

Når anlegget først er installert, enten i form av gulvvarme, viftekonvektorer eller radiatorer, kan du fyre med hva du vil. Vannbåren varme legger til rette for at du kan bruke en rekke fornybare energikilder, og du kan også bytte om det skulle være hensiktsmessig. I tider på året med mye sol kan energien komme fra solfangere, og man kan bytte ut ettersom hvilken energi som er lett tilgjengelig og kostnadseffektivt.  

Elektrisk oppvarming er låst til en fast kilde (elektrisitet), og er både ressurskrevende og dyrt å endre i ettertid.

Har du installert et anlegg for vannbåren varme kan du fyre med solfangere, elektrokjele, biokjele, pelletskjele eller varmepumpe. Du sparer både miljøet og lommeboka.

InneklimavennligVann og trær og fjell

Panelovner har en høy forbrenning av støv, og påvirker inneklimaet negativt. Norges Astma og Allergiforbund anbefaler oppvarming med vannbåren varme. Særlig luft/vann eller vann/vann-varmepumper er den løsningen som gir best innemiljø. Enkelte reagerer også på stråling fra elektriske varmekilder, noe man helt slipper ved å ha vann rennende i rørene.   

Økonomisk

En varmepumpe reduserer ofte fyringsutgiftene i forhold til olje eller elektrisitet. Når du varmer opp med strøm så leveres 1 kilowatt inn, og du får 1 kilowatt ut. Med varmepumpeteknologi bruker man eksempelvis 1 kW inn, henter energi fra luft, jord, berg eller sjø, og omdanner dette til ca 3 kW. Når vi kan hente ut mer energi enn vi putter inn, blir boligen mer energieffektiv.523

Et vannbårent system gir dessuten en bedre temperaturfordeling, og man vil i gjennomsnitt kunne holde 2-3 grader lavere temperatur enn ved bruk av elektriske kilder. Her er det kroner å spare. Enova gir deg dessuten inntil 25 % av kostnaden om du velger å gå over til vannbåren varme. Les mer, og søk her.

Fornybart

Både biokjeler, pelletskjeler, solstrøm og varmepumper bruker fornybar energi. Ved å bruke fornybare ressurser til oppvarmingen gjør vi miljøet en tjeneste.

Har du spørsmål om vannbåren varme, eller trenger du hjelp til å overbevise byggherrer og prosjektledere med å velge miljøvennlig?

Ta kontakt med oss i SGP Armatec. Vi er den leverandøren i Norge med lengst erfaring med vannbåren varme.